VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Hvem skal få ikkevoldsprisen 2018?

19.10.2017
Nå er tiden inne for å nominere en person eller organisasjon som skal motta neste års ikkevoldspris.

I januar 2015 fikk organisasjonen Changemaker prisen, i januar 2016 fikk sogneprest Ivar Flaten prisen og i januar 2017 fikk Christoforos Schuff prisen. Nå legges grunnlaget for prisutdelingen i januar 2018!

Feiring av King-dagen og utdeling av ikkevoldsprisen retter oppmerksomheten mot rettferdighet og fred med ikkevold som redskap. Ved å løfte fram arven etter King Jr. vil vi oppmuntre og støtte dette.

Norges Kristne Råd, Holtekilen folkehøgskole og Det Norske Baptistsamfunn står sammen om King-dagen og markeringen av Martin Luther King Jr.’s ikkevoldelige forsoningsarbeid.

Om prisen
Ikkevoldsprisen i Martin Luther Kings ånd blir delt ut årlig på King-dagen (tredje mandag i januar) som i 2018 blir mandag 15. januar.

Prisen som er på 10.000 kroner, og et synlig minne, skal tilfalle en person som bor i Norge eller en norskbasert organisasjon, som handler i King jr. sin ånd. Altså arbeider for fred, ikkevold, frihet, rettferdighet, likhet og solidaritet. Prismottakeren må kunne delta i forbindelse med prisutdelingen. Det er ikke et spesifikt krav at det skal være en kristen prisvinner.

Nominasjon
Godt begrunnede nominasjoner til Ikkevoldsprisen 2018 sendes til kingpris@baptist.no senest 10. november 2017

Les mer på http://baptist.no/king/ikkevoldsprisen

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no