VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Forbønn for Egypt

13.12.2016
Kirkeangrepet i Kairo tok livet av 25 mennesker. Stefanusalliansen har laget forslag til forbønn som alle menigheter står fritt til å bruke.

Nok en gang er Egypts kristne blitt rammet av et brutalt angrep. Denne gangen skjedde det midt i «den koptiske kirkens hjerte», i St. Peterskirken som ligger rett ved den større St. Markus-katedralen (se bildet over). Dette komplekset er administrativt og åndelig senter for pave Tawadros II og hele den koptiske kirken.

LAST NED FORBØNNSFORSLAG HER (WORD) ELLER HER (PDF)

Minst 25 kirkegjengere døde og minst 49 ble såret i angrepet. En sprengladning gikk av under messen søndag den 11. desember, på kvinnenes side av kirken.

– Jeg fant døde, mange av dem kvinner, liggende på kirkebenkene. Det var grusomt, sier en av de ansatte i katedralen, Attiya Mahrous, til nyhetsbyrået AP.
– [Og] det var barn. Hva har de gjort for å fortjene dette? Jeg skulle ønske jeg hadde dødd med dem i stedet for å se disse scenene.

Fra vondt til verre
Til tross for at kirken var bevoktet av statlige sikkerhetsvakter, har noen klart å frakte med seg en stor sprengladning inn og utløst den midt i den fullsatte kirken. Eksplosjonen skjedde attpåtil på kvinnenes side, der det også var mange barn. Blant de omkomne er det minst seks barn.

President Al-Sisi har ifølge Al Jazeera fordømt angrepet og erklært tre dagers landesorg, samt lovet rettferdighet for ofrenes familier. Men slike løfter har kopterne fått før. Gjentatte ganger. De har dessverre vist seg ikke å være mye verdt. Virkeligheten taler for seg: Situasjonen for kopterne har bare gått fra vondt til verre siden revolusjonen i 2011.

Les mer på Stefanusalliansens nettsider

Foto: Andrew A. Shenouda/Flickr

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no